Jak přidat kategorii v Prestashopu?

Pojďme se podívat na jednoduchý návod, jak přidat kategorii v administraci PrestaShopu. Návod je určen zejména pro začátečníky, kteří si vytvořili e-shop na Prestě a nyní chtějí přidávat kategorie, produkty, atd. V rámci návodu jsme použili námi vytvořené demo Prestashopu. Postup je velmi jednoduchý, ale kdybyste potřebovali s něčím pomoci, určitě nám dejte vědět.

Jak vytvořit novou kategorii v PrestaShopu?

Nacházíme se v administraci PrestaShopu, respektive na nástěnce. Nyní přejdeme, v levém panelu, do záložky Katalog a následně do záložky Kategorie.

Přechod do kategorie Prestashopu | 1presta.cz

 

Nacházíme se v přehledu všech kategorií. Důležitá část e-shopu, kde budete tvořit strukturu e-shopu. Novou kategorii přidáme stisknutím tlačítka Přidat novou kategorii, které najdete vpravo nahoře.

Přidání nové kategorie v Prestashopu | 1presta.cz

 

Nyní je potřeba kategorii správně pojmenovat. Může se to zdát jako banalita, ale správně pojmenovaná kategorie dělá divy. Nejenže uživatel vidí ihned co hledá, ale jedná se o jeden z mnoha SEO aspektů, které jsou důležité. Úplně nejlepší varianta je, pokud si uděláte klasifikační analýzu klíčových slov. Nechcete se tím zabývat? Rádi vám poradíme.

V této části (fialová) můžete také naší vytvářenou kategorii přidat do podkategorie. Pokud necháte kategorii zaškrtnutou, jak ji vidíte na obrázku, kategorie se bude zobrazovat ihned po načtení webu. Další důležitou částí (zelená) je popis kategorie. Opět vám pomůže např. klasifikační analýza klíčových slov, podle které můžete sepsat popis. Nezapomínejte však, že tento popis je dobré napsat zejména pro vaše potencionální zákazníky. Vytváření nové kategorie v Prestashopu | 1presta.cz

 

 

Při vytváření kategorie lze samozřejmě vložit i obrázek. Důležitými údaji, které byste měli vyplnit v každé kategorii, kterou budete vytvářet, jsou Meta titulek a Meta popis. Tyto údaje jsou vidět následně v tzv. SERPU.

Vytváření nové kategorie v Prestashopu | 1presta.cz

A je to. Pokud máte vyplněnou kartu kategorie, stačí už jen Uložit (vpravo dole).

 

Byl pro vás článek přínosný? Sdílejte ho a sledujte nás na Facebooku a Instagramu.

 

Byl článek užitečný?

Ohodnoťte článek

Průměrné hodnocení 5 / 5. Vote count: 3

Článek ještě nebyl hodnocen. Buďte první!

Sledujte nás: