Jak vám může pomoci Google Search Console v SEO na Googlu?

Google Search Console | 1presta.cz

Není třeba mít spoustu zkušenosti z marketingu, abyste věděli, jak důležitá je přítomnost vašeho e-shopu na Googlu.

Dohledatelnost na Googlu je tedy pro e-shop důležitá. A vzhledem k tomu, že sem lidé chodí vyhledávat informace o produktech, recenze, či řešení svých problémů, záleží také na tom, na jaké pozici se vaše eshop ve výsledcích vyhledávání objevuje. Výkonnost i pozici vašeho eshopu ve vyhledávání můžete značně ovlivnit.

Výběr systému pro elektronický obchod

Uživatelé očekávají, že na webu najdou relevantní obsah, ve kterém se navíc nebudou ztrácet, uživatelskou přívětivost a funkčnost. Právě proto je velmi důležité již od začátku dbát na správný výběr platformy, na které svůj elektronický obchod rozběhnete a mít k dispozici odborníka, který bude schopen rychle a spolehlivě řešit případné problémy.

Prestashop win | 1Presta.cz

Výhody PrestaShopu

Velmi vhodným řešením pro e-shopy je například PrestaShop. Jedná se o open source systém pro internetové obchody, který je k dispozici zdarma (s možností placených nadstandardních modulů). PrestaShop podporuje různé možnosti plateb včetně PayPal, Google checkout, GoPay a další. Tuto platformu využívá více než 242 tisíc spokojených obchodníků. Systém navíc využívá rozsáhlé možnosti AJAX, díky čemuž je umožněna snadná administrace systému i přidávání různých modulů.

Mezi nesporné výhody PrestaShopu patří také snadné řízení produktů včetně nastavení atributů, hromadného nastavení slev, hromadné změn atributů, třídění produktů do kategorií atd. Díky těmto možnostem se vyhnete spoustě problémům, které běžně nastávají například při nasazení PPC kampaní v Nákupech Google.

PrestaShop a Google Search Console

Pokud chcete lépe porozumět přítomnosti vaší firmy ve vyhledávání, je také vhodné sledovat váš web v Google Search Console. Tento bezplatný nástroj je navržen tak, aby vám pomohl měřit provoz na vašem webu, porozumět tomu, co lidé hledají, odkud přicházejí, nebo pomůže odhalit problémy na webu, které vás drží zpět ve výsledcích vyhledávání.

Google Search Console vám pomůže vyhledat chyby typu 404, známky napadení atd. Získáte také důležité informace o tom, jak se Váš web na Googlu řadí podle vyhledávacích dotazů. Když pak lépe pochopíte, jaké hledané výrazy přivádějí uživatele na váš web, můžete přizpůsobit svůj stávající obsah tak, aby lépe odpovídal jejich potřebám.

Využití Google Search Console v rámci PrestaShopu snadné. Stačí přidat do systému modul Search Console for PrestaShop.

Google Search Console

Dbejte na správné nastavení již od začátku

Ideální variantou je, když je vše správně nastaveno již od začátku. Pokud nepatříte mezi zkušené programátory, nemáte příliš marketingových znalostí, nevyznáte se v pravidlech UX a nevíte, na co si dát pozor z hlediska SEO, doporučujeme prvotní nastavení a technickou správu nechat na odbornících, které budete mít v ideálním případě k dispozici v případě jakýchkoliv problémů s webem.

Článek připravila digitální agentura PPC Profits, která realizuje SEOPPC reklamuemailingsprávu sociálních sítísprávu zbožových vyhledávačů a obsahový marketing.

Byl článek užitečný?

Ohodnoťte článek

Průměrné hodnocení 5 / 5. Vote count: 3

Článek ještě nebyl hodnocen. Buďte první!

Sledujte nás: