Jak přidat stránku do patičky e-shopu

prestashop

Pojďme se podívat na jednoduchý návod, jak ve správě přidat do patičky vašeho PrestaShop e-shopu novou stránku. Třeba obchodní podmínky, informace o dopravě apod. K našemu návodu opět využijeme PrestaShop demo, které nabízíme svým uživatelům zdarma k otestování administrace, která je velmi přehledná a uživatelsky přívětivá.

Návod na přidání stránky do patičky e-shopu

Jak přidat novou stránku do patičky Prestashop eshopu.

Jak přidat novou stránku do patičky PrestaShop e-shopu.

 

Jakmile se přihlásíte do své administrace PrestaShop eshopu, přejdeme, na levém panelu, do záložky Stránky obchodu.

Přechod do záložky Stránky obchodu. | 1presta.cz

Přechod do záložky Stránky obchodu.

 

Nacházíme se na stránce, kde můžeme vidět všechny naše aktuální stránky v patičce e-shopu. Tedy pokud již nějaké máte vytvořené. My si nyní vytvoříme novou stránku. Klikneme tedy vpravo nahoře na tlačítko Přidat novou stránku CMS. Tlačítko na přidání nové stránky.

Přehled stránek v administraci Prestashop.

Přehled stránek v administraci Prestashop.

 

Nyní jsme na přehledu konkrétní stránky. Musíme vyplnit některé povinné údaje a některé nepovinné. Osobně bych vám doporučil, abyste vyplnili vše, včetně Meta popisu, který uživatelům, kteří vyhledávají nějakou frázi, vysvětlí, co najdou na této vaší konkrétní, nově vytvořené, stránce. Meta titulek je naštěstí povinný 🙂 Ten je totiž ještě důležitější než Meta popis. Meta titulek je dobré psát zejména pro vyhledávače, ale samozřejmě na vyhledávající uživatele na internetu, které musíte přesvědčit, aby klikni právě na tu vaší stránku, také nezapomínejte.

Přátelské URL je dobré psát tak, aby uživatel, který přejde na vaší stránku, ihned věděl co na ní najde. I pro vyhledávače je přívětivější, když vaše URL bude např. prestashop.cz/obchodni-podminky než kdybyste měli URL prestashop.cz/category/113565315-OBCHODNI-PODMINKY. První verze je rozhodně lepší. Jak pro uživatele, tak i pro vyhledávače.

Indexace. Velmi důležité. Pokud budete mít nastaveno na NE (tak jako na obrázku), nebude se vaše stránka indexovat do vyhledávačů. A to samozřejmě nechcete. Chcete mít svojí stránku v databázi vyhledávačů, respektive, aby ji mohli uživatelé na internetu najít.

Vytvoření stránky v Prestashopu | 1presta.cz

Vytvoření stránky v Prestashopu | 1presta.cz

 

Jakmile máte vyplněno, stačí už jen Uložit a máte hotovo.

 

Byl článek užitečný?

Ohodnoťte článek

Průměrné hodnocení 5 / 5. Vote count: 1

Článek ještě nebyl hodnocen. Buďte první!

Sledujte nás: