Jak vytvořit novou dopravu v PrestaShopu?

Tvorba způsobu dopravy | 1presta.cz

V tomto návodu si ukážeme, jak přidat v administraci PrestaShopu nový způsob dopravy (funkce doprava). Vše si ukážeme v našem nainstalovaném demo účtu na Prestě. Přihlašovací údaje jsou test@1presta.cz a heslo demoheslo.

Návod na nový způsob dopravy v PrestaShopu krok za krokem

Jakmile vyplníte údaje, dostanete se do nástěnky, respektive na úvodní stránku administrace PrestaShopu.

Přihlášení do demo Prestashopu | 1presta.cz

Přihlášení do demo Prestashopu | 1presta.cz

 

Jakmile jsme se úspěšně přihlásili, tak v levém panelu přejdeme na Doručení a následně Dopravci.

Admi PrestaShopu | 1presta.cz

Admin PrestaShopu | 1presta.cz

 

Nyní se nacházíme v přehledu všech dostupných, nabízených doprav. Pokud chceme přidat novou dopravu, klikneme vpravo nahoře na tlačítko Přidat nového dopravce.

Přidání nového dopravce v PrestaShopu

Přidání nového dopravce v PrestaShopu | 1presta.cz

 

Na této stránce opět klikneme na Přidat nového dopravce. Je dobré vědět, že v budoucnu na této stránce také můžete nainstalovat přídavné moduly, které vám s dopravou tak trochu pomůžou. Např. můžete nainstalovat modul, který nastaví příplatek za dobírku s ohledem na jednotlivé dopravce. Nyní však nebudeme žádný modul instalovat a přejdeme rovnou k tvorbě dopravy.

Přidání nového dopravce v PrestaShopu

Přidání nového dopravce v PrestaShopu | 1presta.cz

 

Nyní již napíšeme název přepravce. Např. PPL, Zásilkovna apod. Napíšeme také dobu přepravy, která bude informovat vaše zákazníky, za jak dlouho bude jejich zásilka doma a můžete i logo přepravce a upravenou URL adresu, kde mohou vaši zákazníci sledovat svou zásilku. Jen do URL, místo čísla zásilky, napíšete znak @. Tímto bude docházet k propisování konkrétních čísel zásilek do URL. V příkladu níže a u dopravce Zásilkovna, byste vložili URL: https://www.zasilkovna.cz/vyhledavani/@?l=cs, přičemž znak @ značí číslo konkrétní zásilky.Tvorba druhu dopravy | 1presta.czTvorba dopravy | 1presta.cz

Pokud máte vyplněnou aktuální záložky, klikněte vpravo dole na tlačítko další Tlačítko další. Na této záložce lze nastavit přidání manipulačního poplatku dopravy nebo třeba také to, zda tato aktuální doprava bude pro zákazníky zdarma. Můžete také nastavit, aby cena dopravy byla jiná v určitém cenovém rozpětí objednávky. V příkladu níže je vidět, že pokud bude cena objednávky 0 Kč – 1 000 Kč, cena za dopravu bude 90 Kč. Možnost této dopravy máme zároveň nastavenou pouze pro Českou republiku. Pokud máme hotovo opět přejdeme na další záložku kliknutím na další.

Nastavení dopravy | 1presta.cz

Nastavení dopravy | 1presta.cz

 

V záložce číslo 3 lze nastavit, jaké maximální rozměry lze použít u tohoto dopravce. Pokud má váš produkt větší rozměry, než které jsou na této stránce nastaveny, nebude zákazníkovi zobrazena tato možnost dopravy. To samé lze nastavit s hmotností dopravy. Důležité také je, pro jaké skupiny zákazníků má tato doprava být zobrazena. Pokud máte např. velkoobchodní partnery, můžete jim nabídnout jiné ceny než běžným zákazníkům, respektive spotřebitelům. Veškeré nastavení (rozměry a hmotnost) můžete nechat prázdné. Tím dojde k tomu, že tyto parametry nebudou hrát žádnou roli pro výběr této dopravy. Pokud máte hotovo, přejděte na další záložku.

Nastavení dopravy - rozměry.

Nastavení dopravy – rozměry.

 

Na poslední záložce (číslo 4) již vidíme pouze shrnutí, které jsme během vytváření nastavili. Můžete tady již pouze aktivovat, zda se má nově vytvořená doprava ihned zobrazovat zákazníkům, nebo zda bude deaktivována. Pokud chcete dopravu ihned zpřístupnit zákazníkům, klikněte na tlačítko ano a uložte kliknutím na tlačítko Dokončit.

Shrnutí nastavení dopravy.

Shrnutí nastavení dopravy.

 

Máte nějaké potíže? Potřebujete něco nastavit? Pokud ano, neváhejte nás kontaktovat.

 

Byl článek užitečný?

Ohodnoťte článek

Průměrné hodnocení 5 / 5. Vote count: 1

Článek ještě nebyl hodnocen. Buďte první!

Sledujte nás: