Staňte se mistrem PrestaShopu 1.7 díky tomuto video návodu

prestashop

Začínáte s PrestaShopem a stále vám není jasné, jak některé jeho možnosti nastavit a ovládat? Nebo jej již nějakou dobu používáte a chtěli byste zjistit, jaké další funkce vám dokáže nabídnout? Jelikož spousta provozovatelů PrestaShopu shání informace o tomto skvělém e-shopovém systému v češtině, připravili jsme pro vás jako první v ČR přehledný a snadno pochopitelný český video návod pro Prestashop verze 1.7. Zjistíte v něm vše od toho, jak Prestashop 1.7 nainstalovat, jak obsluhovat administrační rozhraní a pracovat s e-shopem, až po moduly a pokročilé funkce, které ocení i zkušení uživatelé. Ve video návodu se dozvíte spoustu tipů a triků, které vám práci s PrestaShopem zjednoduší a urychlí. Video návod je rozdělen do 14 kapitol, které popisují jednotlivé části, od těch základních až po složitější.

Administrace e-shopu

Abyste mohli využít všech možností PrestaShopu, musíte nejprve zvládnout základní administraci. Ve videu se dozvíte, jak Prestashop ovládat, co a kde v administračním rozhraní najít a jak jednotlivé funkce co nejlépe využít. Díky tomuto videu zjistíte, jak ovládat všechny aspekty nastavení.

Produkty

Další kapitoly video tutoriálu se věnují práci s produkty. Zjistíte jak je přidávat, jak nastavit obrázky, popis, ceny i další pokročilé atributy, jako je SEO, různé filtry, popřípadě nastavení dopravy. Po zhlédnutí video tutoriálu budete přesně vědět, co, kde a jak nastavit, aby e-shop fungoval přesně podle vašich představ.

Platby a moduly

Velkou výhodou PrestaShopu 1.7 je velké množství doplňujících modulů, které rozšiřují a vylepšují jeho možnosti – například nová povinná lišta pro odsouhlasení cookies či přidávání různých druhů plateb. Lidé se často ptají, jak moduly ovládat a nastavovat. Ve video tutoriálu se naučíte, jak s moduly efektivně pracovat a co všechno s jejich pomocí může váš e-shop dokázat.

Dopravci

Video návod pro PrestaShop vás také naučí, jak přidávat a spravovat jednotlivé dopravce. Zákazníci mají rádi, pokud si mohou vybrat z různých druhů dopravy za rozdílnou cenu, a správné nastavení podmínek a cen za dopravu v tuzemsku a zahraničí je pro fungování e-shopu velice důležité.

Měny a lokalizace

Pokud prodáváte zboží do více států (například na Slovensko), měli byste mít web lokalizován do příslušného jazyka a ceny nastaveny v místní měně. Pomocí přehledného videa zjistíte, jak jednoduše zařídit, aby se vašim zákazníkům v cizině zobrazovala lokalizovaná verze e-shopu.

Objednávky

Ve video tutoriálu pochopitelně nechybí ani to nejdůležitější – návod, jak pracovat s objednávkami. Díky znalostem, které získáte, budete přesně vědět, jak jednotlivé objednávky vyřídit a dozvíte se také různé tipy, jak si práci s objednávkami zefektivnit. Naučíte se také, jak nastavit ceny za zboží a různé kategorie DPH.

Přehledy a Statistiky

Podmínkou úspěchu každého e-shopu jsou přehledné statistiky, ze kterých snadno zjistíte, nakolik se vám váš e-shop vyplácí. Video tutoriál vám poskytne nezbytné znalosti k tomu jak stahovat jednotlivé přehledy ve formátu, srozumitelném pro tabulkové kalkulátory, jako je Excel.

Slevy

PrestaShop Video tutoriál nezapomíná ani na práci se slevami a slevovými kupóny. Dozvíte se zde, jak slevy nastavovat či omezovat jejich platnost. Zákazníci slevy milují – pokud je budete umět správně nastavit, získáte spoustu konverzí navíc.

A to není zdaleka vše…

Video tutoriál obsahuje spoustu dalších informací, například o tom, jak přeložit vaši kopii PrestaShopu do jiných jazykových verzí, o funkci Multistore a mnoho dalšího. Pokud se do video tutoriálu přihlásíte, budete mít ke všem materiálům přístup po celých 6 měsíců. Videa jsou průběžně aktualizována a doplňována o nejnovější poznatky, takže pokud dojde k aktualizaci softwaru Prestashop, případné novinky se dozvíte mezi prvními.

Kompletní PrestaShop video tutoriál  zakoupíte zde.

Byl článek užitečný?

Ohodnoťte článek

Průměrné hodnocení 5 / 5. Vote count: 5

Článek ještě nebyl hodnocen. Buďte první!

Sledujte nás: