PrestaShop 8.0 je dostupný ke stažení

Dlouho očekávaná novinka je konečně venku. PrestaShop představil svou nejnovější verzi – jedná se o největší upgrade od vydání verze 1.7.0 v roce 2016. Co je nového? Pojďme se společně podívat na hlavní změny, které vývojáři připravili.

Kromě oprav 170 bugů, PrestaShop 8.0 přináší kompatibilitu s PHP 8.1 (a s tím větší rychlost), aktualizované knihovny včetně Symfony 4.4, novou práci s hesly, podporu WebP obrázků a mnoho dalšího.

Security page

PrestaShop 8.0 přichází s novou security page, která má dvě nové důležité funkce.

Na této stránce si v první řadě můžete nastavit, jak striktní chcete být k tvorbě uživatelských hesel a jak náročné, resp. bezpečné musí být. Na výběr máte z 5 úrovní uživatelských hesel a bude tedy pouze na Vás, jaký zvolíte balanc mezi zapamatovatelností a bezpečností uživatelských hesel.

Druhou významnou novou funkcí je, že nyní můžete spravovat zákaznické a zaměstnanecké sessions. Jako administrátor můžete na dálku odpojit uživatele (zákazníka nebo zaměstnance), pokud to bude potřeba.

Indikátor bezpečnosti hesla

Při registraci se Váš zákazník okamžitě dozví, jak silné heslo si vytvořil a dostane doporučení, pokud bude potřeba vytvořit silnější heslo. Toto je velice užitečná funkce, protože jak sami jistě dobře víte, ne vždy zákazníci volí ta nejbezpečnější hesla.

Nové podporované formáty obrázků – WebP, SVG

V PrestaShopu 8.0 si budete moci nově ukládat obrázky v moderním formátu WebP, který, jak jistě víte, poskytuje lepší kompresi než PNG nebo JPEG při zachování stejné kvality. S menší velikostí obrázků se stránky budou načítat rychleji, což může pomoci s uživatelskou zkušeností, ale také podpořit SEO.

SEO vylepšení

A když už mluvíme o SEO, určitě je potřeba zmínit také několik úprav, které by měly podpořit právě efektivnější SEO optimalizaci pro PrestaShopy.

Dodatečný popis kategorií: nyní budete moci vylepšit viditelnost stránek tím, že do spodní části stránky zařadíte blok textu optimalizovaného pro vyhledávače.

Zabraňte crawlerům indexovat stránky produktů, které již nenabízíte. Jednoduše nastavením “410 – Gone”, namísto použití “404 – Not Found”.

Návrhy na správnou délku obsahu. Některá textová pole v sekcích SEO, Traffic a CMS nyní zobrazují počítadlo znaků, které vám pomůže se vyhnout překročení doporučeného limitu délky obsahu.

Multistore

Mnoho stránek v administraci bylo aktualizováno pro kompatibilitu s multistorem. Umožní Vám to si vybrat, která pole se mají aktualizovat v rámci obchodu nebo skupin.

DKIM pro e-maily

Snižte pravděpodobnost, že Vaše e-maily skončí ve spamu, nyní s funkcí DKIM podpisů.

To je několik novinek, které najdete v nejnovější verzi PrestaShopu 8.0 – samozřejmě jich je mnohem více, proto pokud chcete vidět kompletní seznam, doporučujeme přečíst si tento originální článek přímo od tvůrců PrestaShopu, kde najdete veškeré novinky.

1Presta jako oficiální PrestaShop partner samozřejmě bude i nadále sledovat vývoj, a jakmile budou vychytány veškeré bugy, zařadí instalaci verze 8.0 do nabídky.

Byl článek užitečný?

Ohodnoťte článek

Průměrné hodnocení 5 / 5. Vote count: 5

Článek ještě nebyl hodnocen. Buďte první!

Sledujte nás: