PrestaShop vs. krabicové řešení (Shoptet, Shopify, Webnode): Proč je PrestaShop lepší volbou pro tvorbu e-shopu?

PrestaShop

Pokud začínáte podnikat v e-commerce, jistě pro vás bude jedním z prvních důležitých rozhodnutích výběr platformy, na které poběží váš e-shop.

V roce 2023 má každý ambiciózní e-shopař na výběr z velkého množství variant. Pokud již máte přehled o možnostech na trhu, určitě víte, že existují platformy jako PrestaShop, Shoptet, Shopify nebo Webnode. Právě výběr správné platformy je tím, čemu je důležité věnovat dostatek času. Není nic horšího než špatně vybraná e-shopová platforma, kterou musíte po roce používání měnit, protože nevyhovuje vašim požadavkům. Proto byste na začátku vašeho podnikání měli pečlivě zvážit všechny možnosti a vybrat tu, která je pro vaše potřeby nejvhodnější.

V tomto článku se vám pokusíme poradit, na co si určitě dát pozor. Zaměříme se na srovnání PrestaShopu a dalších tří krabicových řešení – Shoptetu, Shopify a Webnode. 

Ukážeme vám, proč je PrestaShop výhodnější volbou pro tvorbu e-shopu a jak vám může pomoci dosáhnout úspěchu.

Tady je 5 důvodů, proč při svém výběru e-shopové platformy upřednostnit PrestaShop:

Flexibilita a přizpůsobivost

PrestaShop je známý svou vysokou mírou flexibility a přizpůsobivosti. Na rozdíl od Shoptetu, který nabízí předem vytvořené šablony a omezené možnosti úprav, PrestaShop umožňuje vytvářet unikátní a plně přizpůsobené e-shopy. Díky široké škále dostupných šablon a rozšiřujících modulů můžete dle svých potřeb navrhnout a upravit vzhled a funkce svého e-shopu.

Rozšířené možnosti správy produktů

PrestaShop nabízí pokročilé nástroje pro správu produktů a kategorií. Můžete snadno přidávat, upravovat a organizovat svůj sortiment. Díky pokročilým funkcím, jako jsou různé varianty produktů, upozornění na skladové zásoby a řízení cen, budete mít plnou kontrolu nad svým e-shopem a jeho nabídkou.

SEO připravenost

PrestaShop je optimalizován pro vyhledávače a poskytuje nástroje a funkce, které vám pomohou dosáhnout lepšího postavení ve výsledcích vyhledávání. Můžete snadno nastavit meta popisky, klíčová slova, přátelské URL adresy a další SEO prvky, které vám pomohou získat vyšší organickou návštěvnost a zlepšit viditelnost vašeho e-shopu.

Široká komunita a podpora

PrestaShop má velkou aktivní komunitu uživatelů, vývojářů a designérů nejen v československé komunitě, ale v celém světě. Můžete tak využít bohatého množství zdarma dostupných šablon, modulů a rozšíření. Je také snazší najít pomoc a podporu od zkušených uživatelů, a to prostřednictvím oficiálních fór nebo komunitních diskuzí. A pokud nenajdete pomoc ani v komunitě, vždy se můžete obrátit na nás – 1Presta je oficiální zástupce PrestaShopu v ČR a certifikovaný gold partner.

Možnost vlastního hostingování

PrestaShop vám umožňuje plnou kontrolu nad hostingem vašeho e-shopu. Můžete si vybrat kvalitní hostingovou službu dle svých potřeb a preferencí. To znamená, že máte plný přístup k serveru, výkonu a škálovatelnosti, což je zvláště důležité pro rychlost načítání stránek a celkovou uživatelskou zkušenost. Nebudete závislí na třetí straně, a proto pokud dojde k výpadku vašeho e-shopu, sami také můžete okamžitě reagovat a problém rychle vyřešit. Častým problémem u platforem typu Shoptet je právě dostupnost e-shopu, kterou majitelé nemohou ovlivnit a která závisí pouze na dodavateli. Pokud tedy dojde k výpadku na straně Shoptetu (Shopify, Webnodu), musíte čekat, až problém vyřeší oni. E-shop tak nemusí být dostupný několik desítek minut (až hodin) – to se vám u PrestaShopu nestane.

Závěrečné shrnutí

Přestože Shoptet, Shopify a Webnode nabízí jednodušší a rychlejší nastavení e-shopu, PrestaShop vám poskytuje větší volnost, přizpůsobivost a kontrolu nad vaším e-shopem. Záleží tedy zcela na vás, co považujete za důležitější. Pokud preferujete rychlé spuštění a nastavení e-shopu a nezáleží vám až tolik na odlišení se od konkurence, na flexibilitě a pokročilejších funkcích, pravděpodobně zvolíte některou platformu z výše uvedené trojice. Pokud ovšem chcete originální e-shop, který budete schopni ve větší míře přizpůsobit vašim potřebám a který je zároveň škálovatelný, vyhrává Prestashop.

Byl článek užitečný?

Ohodnoťte článek

Průměrné hodnocení 4 / 5. Vote count: 8

Článek ještě nebyl hodnocen. Buďte první!

Sledujte nás: